Servera köttfärssåsenmed nudlar och broccoli. Bryn färs och purjolök i smör-&rasolja i en stekpanna ca 3 min. Salta och tillsätt crème fraîche och låt koka ihop ca 3 min. Dela broccolin i buketter och koka ca 4 min i lättsaltat vatten. 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche ingefära&chili. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 400 g köttfärs 3 dl strimlad purjolök 2 msk Arla® Smör-&rapsolja ½ tsk salt 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche ingefära&chili 300 g äggnudlar 250 g broccoli
Det här är en jättesats med soppa, som jag gjort och frusit in i lagom stora förpackningar. Både morötter, chili, vitlök, ingefäraoch gurkmeja är starkt inflammationsdämpande, och passar därför extra bra när man behöver lite extra näringsmässig ompyssling efter sjukdom eller olika ingrepp
Den här rätten är inspirerad av en upplevelse jag hade på förra årets Grill & BBQ SM där en av sponsorerna bjöd just på en grillad ananasmed en choklad och chiliglaze
Börja med att skala lök, vitlök, ingefäraoch morötter. Den här färggranna och smakrika soppan med asiatiska undertoner har på kort tid blivit en favorit här hemma
Tillsätt grädde, sweetchili, chilisås, limesaft samt salt och peppar. Nu sitter de med farfar och kollar på Kalle Anka… tänk att den serien håller i sig, från generation till generation
Kommentarer
lisbetheleonora.johansson
Gott, men salta o peppra köttfärsen medan den bryns. Tog i lite gochujang och sweet chili sås också och rätt mycket mer fond...
Logga in eller Registrera för att kommentera.