Visst är det härligt att vakna upp till en solig och varm dag, allt går så mycket lättare. Ett recept på jättegoda biffar, dessutom givetvis smidiga att tillaga
4 pers. 600 g nötfärs eller blandfärs 1 ägg ½ dl grädde 1 gul lök Salt (beräkna ca 1 tsk salt/500 gr färs) Peppar 1 vitlöksklyfta 1 paket bacon Ädelost eller annan god ost du gillar, ca 1 tsk till varje biff
Så till kvällens recept, jag hämtade lite inspiration från lite olika håll när komponerade ihop en suverän köttfärssmet till biffarna, citronsåsen plankade jag dock rätt av härifrån fast gjorde ju inte de ädelostfylldaköttfärsbiffarna till (hade ingen ädelost)
(ädelost). Blanda under tiden färsen med lök, äpple, ägg och ädelost. (ädelost). 50 g ädelost. 50 g ädelost. Bjöd hem familjen i veckan på detta, men vi var så hungriga så kameran åkte aldrig fram
Lägg ihop två ochtvå med ett par skivor ädelost emellan. (diska ur stekpannan innan du stekerköttfärsbiffarna, annars blir det baconsmak på hela köttfärsbiffen)Blanda ihop alla ingredienser till färsen och forma till 8 st tunnabiffar
Servera biffarna med rotfruktsblandningen och ädelostsåsen. Stek köttfärsbiffarna vackert bruna i smör i 2-3 minuter på varje sida. 100 g riven ädelost