Skala lök och morötter och dela i mindre bitar, hacka vitlöken. Jag gör det gärna så snart jag får tid, och experimenterar gärna med olika smaker, olika typer av kött och roliga tillbehör
Det som är unikt med recepten i just den här boken är bland annat att huvudrätterna i många fall är vegetariska eller veganska med tips om hur man lägger till eller byter ut om man vill ha kött och kyckling oftare
När steken är klar skär du den i mindre bitar och lägger sedan ner köttet i grytan. Eventuellt kan du hälla på lite köttsaft ifall du vill späda rätten eller få lite mer sås
När jag fick viltkött för ett tag sedan så fick jag inte bara kött utan även recept. Jag blev väldigt förvånad, för mycket olika rätter med vilt har jag lagat och även blivit bjuden på, men gravat kött var för mig helt nytt
Skär morötter och rotselleri i stavar. När vi fick hem vårt lammkött i höstas fick vi en styckningsdetalj som vi inte fått tidigare år, nämligen en så kallad lammtunnbringa
)I spadet hällde jag i en burk Viktväktarnas grönsakssoppa och en köttbuljong, fem små hackade vitlöksklyftor, två gula lökar, fem morötter, två palsternackor, en halv fänkål, en bit kålrot, en bit purjolök,halva fläskläggen, kryddpeppar och lagerblad