Så här får ni två kålrot och laxvarianter. Kålrotsgryta med lax & kikärtor. Skala och skär kålroten i tärningar, skiva lök och låt allt fräsa med i grytan
Främst var det morotsskal och -rester, lite gul lök, "roten" av en vitlök, resterna av en palsternacka, lite köttslamsor (så nästan vegetarisk) och en liten kålrot offrade jag också
Kålrotspommes. buljongtärning (kan uteslutas). skär en kålrot i strimlor så som pommes ser ut. Lägg sedan ner köttet igen och häll på cremé fraiche, grädde,soja,buljong,ketchup,sambal olek och låt puttra ca 20 minuter
Rör om och späd med grädden och buljongen. Tillsätt lite mer grädde eller buljong om det behövs. Härlig höstgryta8-10 portca 1,3 kg högrev ca 1 kg grönsaker i bitar (morötter, kålrot, rotselleri, palsternacka)4-5 msk tomatpuré4 msk vetemjöl1 liter köttbuljong4-5 dl grädde (havregrädde för min del)10 korn svartpeppar5 korn kryddpeppar4-5 lagerblad10 hela vitlöksklyftorsalt och vitpepparSkär köttet i bitar (ca 3-4 cm) och bryn i smör eller olja i en stor gryta. 1 liter köttbuljong
Skala och hacka kålrot, morot och palsternacka grovt. Fick så pass mycket ‘spad’ över att jag redde av en knapp liter som buljong, vilket blir jätte gott tillsammans med t ex ett köttpiråg så som här
Låt blomkålet och kålroten koka med köttet sista halvtimmen. 1 st grönsaksbuljongtärning. Smula ner buljongen, koka upp och låt puttra under lock i 2 timmar. 1 st kålrot. 1 st grönsaksbuljongtärning. 1 st kålrot