Kålrabbi thailändsk recept

Löjromsstuvad kålrabbi

Ett par droppar thailändsk fisksås eller en gnutta kycklingfond i stuvningen ger knappt skönjbar karaktär, men hjälper tack vare sin umamikaraktär till att puffa fram smakerna på andra ingredienser
Báhn xèo

Báhn xèo

Autentisk vietnamesisk och thailändsk mat som tillagas med stor kärlek och omsorg. 1 liten kålrabbi, skalad. 1 liten kålrabbi, skalad
Det skulle vara något åt pad thai-hållet

Det skulle vara något åt pad thai-hållet

Om jag skulle planera för den här rätten så skulle jag nog ha i sockerärtor, rättika, böngroddar, koriander, thaibasilika, pak soi, kålrabbi, kanske morot osv
Grön curry - till helt nya dimensioner

Grön curry - till helt nya dimensioner

Vi tog det vi hade hemma, bl a mina egna frilandsodlade vita miniauberginer som jag är superstolt över, men listan över vad som fungerar är lång, t ex alla sorters lök, vårlök och purjo, många sorters svamp (kanske inte alltför smakrik, bara), morot, palsternacka, paprika, vitkål, savoykål, broccoli, blomkål, vattenkastanjer, bambuskott, minimajs, rädisor, rättika, kålrabbi, aubergine, zucchini, asiatiska bladgrönsaker typ pak choi
Thailändsk hetta i värmen

Thailändsk hetta i värmen

Woka lök, bönor, morot, kålrabbi och zucchini på hög värme så att de får färg men inte förlorar sin spänst

Kålrabbi med kokosmjölk och lime

Kålrabbi är en ljusgrön, rund grönsak ur kålfamiljen, som liknar en liten rova till formen. Skala kålrabbin och skär den i stavar