Jullimpa (glutenfri)
asa.frodin
asa.frodin

Jullimpa (glutenfri)

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 550 gram glutenfri havremjölk
  • 20 gram jäst, (eller 5,6 g torrjäst)
  • 25 gram sirap
  • 100 gram bovetemjöl
  • 200 gram glutenfritt havremjöl
  • 50 gram majsstärkelse
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk kryddnejlikor, malda
  • 1 tsk mald ingefära
  • 0,5 tsk pomeransskal, mald
  • 3 tsk brödkryddor, malda
  • 30 gram fiberhusk, (malda psylliumfröskal)

Beskrivning

    Om du använder torrjäst: Värm havremjölken till 40 grader och häll i jästen. Vispa och låt vila i 15 minuter så att jästen kommer igång. Om du använder färsk jäst: Värm havremjölken till 37 grader och smula i jästen. Blanda så att jästen löser sig.

    Väg och mät upp alla torra ingredienser i en bunke. Blanda väl. Häll i sirap och mjölk och vispa (med vanlig visp) snabbt ihop degen/smeten. Täck bunken och låt jäsa i 1,5 timmar. Den tjocknar under tiden.

    Ta upp degen och forma till en limpa. Lägg på en plåt och skär skåror snett över limpan. Jäs under bakduk i 30 minuter till. Sätt samtidigt ugnen på 250 grader.

    Grädda först 10 minuter i 250 grader. Sänk värmen till 175 grader och grädda i 50 minuter till. Låt brödet svalna helt innan du skär i det.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.