Jordärtskockssoppa med kantareller recept

Jordärtskockssoppa med kantareller

Jordärtskockssoppa med kantareller

Till soppan serverade jag smörstekta kantarellermed schalottenlök och persilja på knäckebröd. Jordärtskocka, denna fula lilla knöl som jag allt som ofta blandar ihop med kronärtskocka fick jag med mig hem från landet senast
Len jordärtskockssoppa med salamichips

Len jordärtskockssoppa med salamichips

Kantarelltoast200 g kantareller 1 msk smör 1 schalottenlök, finhackad 1 klyfta vitlök, finhackad salt peppar 4 skivor rustik baguette, snedskuren 100 g Västerbottensost, riven
Attis jordärtskockssoppa

Attis jordärtskockssoppa

Soppreceptet finns med i min bok och receptet har jag fått från Atti, vår dotter, som i sin tur fått den av en kompis
Jordärtskockssoppa 2.0

Jordärtskockssoppa 2.0

Denna gången toppade jag soppan med smörstekta kantareller (och serverade den varm, men inte rykande eftersom det var i princip sommarväder) men nästa gång får den toppas med bacon just för att förstärka baconassociationerna
Jordärtskockssoppa med svamp

Jordärtskockssoppa med svamp

Smörstekta kantareller. Så det blev jordärtskockssoppa toppad med svamp och en smörgås med västerbottenost till
Jordärtskockssoppa

Jordärtskockssoppa

Mixa soppan slät med en stavmixer eller i en matberedare (så länge du kommer ihåg att skruva åt locket…no comments)
Jordärtskockssoppa

Jordärtskockssoppa

Mixa soppan slät med en stavmixer eller i en matberedare (så länge du kommer ihåg att skruva åt locket…no comments)
Lånad premiärsoppa

Lånad premiärsoppa

Vi serverade knaperstekt bacon till och rev över lite parmesanost, hos Hanna serverades den med smörstekta kantareller

Avsmakningslunch med Fazer Culinary Team

Jordärtskockssoppamed räkor, kålrot och jordärtskocka vända i räkolja och dill. Kantareller ♥. Eftersom jag och Malin, som jag hade med mig, hade missbedömt avståndet till restaurangen blev vi lite sena

Jordärtskockor

Jordärtskockssoppa – det är såhär höst smakar. Rotfruktsgratäng medkantareller – gudomligt god gratäng

Mitt 2013

I oktober dyker det upp inte mindre än tre soppor bland de sju recept som publiceras på bloggen, en saffransdoftande, en len jordärtskockssoppamedkantareller och äpple och en chilihet gulaschsoppa

Dimfrost och rimfrost

Blomkåls- och jordärtskockssoppa. Dadelbollar med kakao och hasselnötssmör. Zoodles och stuvad kycklinglever (med kantarell, p

Jordärtskockssoppa

Mixa med en mixerstav och häll i grädden. Koka upp och smaka av med salt och peppar. 1 tsk tryffelolja , (blanda med olivoljan). 200 gram kantareller , eller Karljohansvamp