En kokbok jag gillar för såväl recepten och bilderna som de inspirerande texterna är Jamies Italien. Ett riktigt gott recept från boken blev fredagens middag, pasta med scampi och ruccola
Vi öppnade upp ett vin som vi inte provade i Österrike 2010 men både doft och palett tar oss snabbt tillbaka till Wien och den europeiska vinbloggs konferensen (ewbc) 2010 och till denna lagade vi mat inspirerad av årets konferens i Italien. Maten blev också riktigt bra – Pasta med Italienska köttbullar i tomatsås (För ungefär 4 personer). Rör ihop ca 500 gram kalvfärs, ½ hackad röd chili frukt, några nypor hackad färsk salvia, rivet skal från en ½ citron, salt och svartpeppar, ett par tre skivor rivet italienskt matbröd (gärna lite torrt), ett par matskedar olivolja, ett ägg, 2-3 msk mjölk, en finhackad vitlök, en ½ finhackad rödlök och en 1-2 msk kalv- eller oxfond
Idag är det Italiens Nationaldag minsann. Vi firar det genom att laga till något italienskt extragott med de här produkterna från Mutti som jag fick hem
Jösses vad många sådana vi kört igenom i Frankrike och det verkar vara likadant i Italien. Detta var mitt första möte med den Italienska rivieran, varmt o trångt o långgrunt
Ni har säkert sett Paolos mostrar och The Chiappas sisters laga italienskt. Igår kom lillasyster till stan och detta firades med en familjemiddag i storslagen italiensk stil
Samtidigt nämner pressutskicket att Tavernello kvantitetsmässigt är det mest sålda vinet i Italien. I mugg, kopp och glas, Matnyheter, shopping & tips buffémat, chardonnay, ekologiskt vin, italienskt, produktprover, rött vin, Sangiovese, vintips, vitt vin 100 kr
Det börjar klia i Italien-nerverna nu, minst sagt. Men snart är jag tillbaka, jag ska bara ta en vända om New York en vecka, sedan landar jag åter på italiensk mark
I våras kom det ett liknande erbjudande men denna gången var resmålet Italien. Det visade sig att detta var typ snabbmat, vi hade dock tur då vi träffade en trevlig italiensk dam som visade oss en fantastisk asiatisk restaurang