Idag blir en lugn och skön dag i köket. Till lunch blir det blåmusslor uppkokta i vitt vin och grädde med lite pasta och till kvällen Vitello Tonnato (kalv med tonfisk) vilken vi kommer att äta med en grönsallad och pasta
En kokbok jag gillar för såväl recepten och bilderna som de inspirerande texterna är Jamies Italien. Ett riktigt gott recept från boken blev fredagens middag, pasta med scampi och ruccola
Vi har viktigt möte här hemma. Det diskuteras kakor. Bibbi skall ha kalas på söndag och vi gjorde precis den smarta grejen att bildgoogla rosa+tårtor+barnkalas
Vilken dag vi har haft, har spenderat mesta delen av den på fyra hjul och i möbelaffärer. Vi skulle gärna behöva/vilja ha en ny soffa, vår gamla "Tomelilla" från IKEA är snart inte sittduglig längre
Jag har fått fyra olika sorters såser av Knorr som jag ska testa till olika mat. Så häromdagen så gjorde jag köttfärsbiffar med fetaost och serverade både brunsås och gräddsås till
Det blir allt tydligare att Dr Dukan var en föregångsman inom friskvård och viktminskning. Många nya försök att hitta den ultimata lösningen för viktnedgång och välmående landar i Proteindieten
Äntligen har då hösten anlänt med buller och bång. Från en helg av nästan sommarvärme så anlände hällregn och åska med besked och temperaturen sjönk under 10 grader
Här kommer ett längre inlägg från mig vad jag tycker om köpegröt mot den man lagar själv. Jag vill påpeka att jag inte pikar någon utan jag är mer ute efter att inspirera och diskutera
Hej på er. Visst är det härligt med fredag. Jag tänkte ägna detta inlägg till att skriva vad inflammation kan ge för konsekvenser för oss - och hur vi ska äta för att undvika att få inflammationer i kroppen
Vad gör man om man är sjukt sugna på havrebollar men är oense om vilket recept som verkar godast. -Jo, man testar båda två  Vi stod brevid varandra i köket igår och bakade varsin sats och vi måste nog säga att det nedersta receptet var mest lyckat
Det är ju alldeles självklart, alla kan inte tycka om samma bakverk. Jag älskade den här lakritskladdkakan och äter som bäst en bit till eftermiddagskaffet
Vi fastnade för Piemonte i nordvästra Italien. Vilken hjälpsam italienare. Dags att värma sig med ljus, varma filtar, nybakat bröd och varma minnen från sommar i Florida och höstens Italien-besök
Trots att det idag är sju veckor kvar till fettisdagen har semlor ploppat upp här och var. Har alltid svårt att begripa hur folk kan vara sugna på det nu såhär precis efter jul- och nyårshelgens frossande i mat och sötsaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.