Till detta serverades oliver, inlagda gurkor och nygräddade pitabröd. En kväll då vi besökte den så provade vi ljummen hummus gjord på favabönor, aubergineröra med honung på samt en helt ljuvlig bulgur- och rödbetssallad
Vill du ha det klassiskt serverar du med lite inlaga rödbetor. Bulgur. Servera med lite bulgur, (koka enligt anvisningarna på förpackningen), eller kokt potatis
Jag hade viljat haft inlagdarödbetor till också men det hade jag glömt att köpa. Man kan ju variera basgrejen också för både pasta, ris, potatis, rotfrukter, bulgur mm mm mm passar himla bra i pytter tycker jag
Hacka rödbetorna och kaprisen i små bitar och blanda med färsen i en bunke. Tomatbulgur. Tillsätt bulgur, vatten och buljong och låt det koka på svag värme under lock enligt anvisning på paketet
Finhacka de inlagdarödbetorna. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Vänd ner bulgurn. Blanda färs, äggulor, rödbetor, dijonsenap, 1 tsk salt och 2 krm peppar. 2 dl bulgur. 1 dl inlagdarödbetor
Hacka rödbetor, gurka och lök. Lägg i bulguren. Blanda med bulguren, smaka av med salt och lite peppar. Servera med rödbetsbulgur, sköljd kapris och yoghurt