Bryn ev köttet i omgångar i en stekpanna med smör. Smaka av med salt och pep-par. Koka upp vatten, salt, skalade och skivade morötter, lagerblad och kryddpeppar i en gryta eller tryckkokare
Häll gärna litei stekpannan så de goda smakerna från köttet kommer med. Tänk på att inte steka allt på en gång, utan i flera omgångar, så inte stekpannan blir kall
Jag har många recept på kalops, både norrländsk och skånsk variant och nån medlite annan twist. Detta är dock den jag kallar den klassiskamed lök, morötter, lagerblad och kryddpeppar
Kolla lite då och då under sistatimmen, om det kanske behöver spädas medlite mer vatten. Stek grytbitarnai omgångar i en gryta - bäst blir det i en riktigt gjutjärnsgryta
Vispa ut mjölet i en skål medlite av vattnet. Fyll på med vatten då och då om det behövs. Kalops är ju en riktigtklassisk köttgryta, men istället för att använda nötkött gjorde jag minkalops på grytbitar av fläskkött
Fyll på med vatten så det nästan täcker. Skär köttet i stora tärningar. Krydda med salt och peppar. Hetta upp smör i en gjutjärnsgryta och bryn köttet runt om i omgångar
Receptet är Pers egen variant på skånsk kalopsmed morötter, högrev och gul lök. Mört, välsmakande kött tillsammansmed goda morötter och en fantastisk buljong som fått smak av kött, grönsaker och kryddor
IngredienserPortioner. 4 1 kg nötkött t ex bog eller högrev (à 1 1/2 kg med ben) 200 g morötter 2 gula lökar 1 msk smör 1 msk olja 2 msk konc kalvfond 2 lagerblad 12 kryddpepparkorn 2 msk vetemjöl 1 liter vatten ca 2 tsk salt vitpepparTillservering kokt potatisinlagda rödbetor Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5. - Rabatt Arla 500 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.