Varva lag, lök, senapsfrön och gurka i väl rengjorda glasburkar och sätt på lock. Tillsätt senapsfrön, ättikssprit, socker, vatten, kryddpeppar, vitpeppar och lagerblad
Jalapeño är en perfekt smakkompis till inlagdgurka, det smakar svensk sommar med bett. Det här är min bästa gurka som jag äter som pickles, på mackan, hackad i sås – en bra bas i köket helt enkelt
Inlagdgurka på gammalt vis. Goda utan så mycket salt, för saltgurka är inte min favorit. Inte så nyttigt med socker till gurkan som är god nog i sig själv, men bra sätt att spara överskottet
Häll därefter över den varma ättikslagen, alla senapsfrön och sätt på locken och låt svalna. Det känns som ett måste att odla gurka när man bor i Västerås
Blanda sedan samman senapsfrön tillsammans med socker, ättika och vatten i en bunke. Tidigare recept jag har lagt upp här på bloggen på inlagdgurka har varit snabba, detta kräver lite mer tid än tidigare men det innebär ändå att det går snabbt att göra
gurka, gurkor, inlagd, inlagda, syrad, syrade, polskt, tillbehör Ingredienser. Skala vitlöksklyftorna, mät upp svarta senapsfrön, skär pepparroten i mindre delar och varva gurkorna med mycket dill
Lägg ner gurkan i glasburkar varvat med senapsfrön och dillkronor. Inlagdgurka är suveränt till allt från köttbullar med gräddsås till att lägga på leverpastejssmörgåsen
Varva gurkskivor, senapsfrön och krondill. Idag när vi var och handlade så såg jag jättefin krondill och Västeråsgurka så jag bestämde mig för att göra inlagdgurka