Och så har jag lagt in världens godaste ättiksgurka, precis som jag brukar varje höst. ) Så Ni som brukar köpa inlagd gurka, typ Mor Annas tunnskivade, köp hem färsk Västerås gurka istället och gör en inläggning enligt detta receptet
Jalapeño är en perfekt smakkompis till inlagd gurka, det smakar svensk sommar med bett. Det här är min bästa gurka som jag äter som pickles, på mackan, hackad i sås – en bra bas i köket helt enkelt
Dagens tips på inlagda tomater är en riktigt gammal goding som vi gjort en hel del gånger genom åren, receptet fick vi av Ankis mor för länge sedan och nu är det hög tid att vi skickar det vidare till er
Handskar på, något jag missade vid skörden, skiva, skiva, skiva. Sen gäller det att hålla andan innan spisfläkten hinner suga ut den första pusten av chili
Skiva gurkan, löken och tomaterna tunt och blanda runt dem i en skål. 1 färsk gurka. 1 färsk gurka. Denna inläggningen passar perfekt till en köttgryta eller till köttbullar
Njut av den krispiga gurkan när du tar första tuggan. Inlagd saltgurka Ingredienser 1,5 kilo västeråsgurka 1,5 dl grovt salt, helst jodfritt För inläggningen. 1,5 kilo västeråsgurka
Tina strömmingen i kylskåpet under natten. Vänd strömmingsfileerna i mjöl, ägg och ströbröd. Stek dem på medelvärme, i riktigt smör tills de blir fint gyllenbruna på bägge sidor (majsströbröd gör att filéerna blir något gulare i färgen)
Passar dock väldigt bra nu på hösten tycker jag då denna inlagda chilin är riktigt fin ihop med en höstig gryta, en schysst bolognese eller naturligtvis en chiligryta
Mormorsättiksgurka. Jag passade också på att lägga in Västeråsgurka i ättika och socker. Till 2 kg gurka tar du 2 dl salt till det vatten som täcker de renskrubbade gurkorna under 24 timmar. )Petra 2 kg gurka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.