Jag har märkt att indisk, vegetarisk mat ofta blir väldigt bra. Smält smöret i en stor stekpanna eller wok och fräs lök tillsammans med kardemumma, spiskummin i ca
Vi serverade en kryddig chicken korma, en fräsch raita och ett sött peshwari naanbröd. På långfredagen skippade vi påskmaten och bjöd på indiskt istället
Indisk mat är så gott. Stöt kardemumma och spiskummin, om kryddorna är hela, i en mortel. Här har jag gjort korma som blir väldigt god i en vegetarisk variant
De är goda och enkla grönsaksbollar som passar finemang istället för köttbullar till pasta eller ris, eller varför inte som här – en barnvänlig mild indiskkormagryta där jag bytt ut kycklingen mot grönsaksbollarna
För er som inte vet vad chicken korma är, så är det en indisk kycklinggryta med många goda smaker. Det smakade nästan som att vi hade hämtat hem mat från en riktigt bra indisk restaurang – det är lycka det
Vem säger nej till indiskt. Servera med hembakat naanbröd (visar det en annan dag) och basmatiris som du kokar med två krossade gröna kardemummakapslar)
Korma – mild indisk curry med kyckling, grädde, kokosmjölk och med smak av kardemumma och lite jul. Jag föredrar de hela kardemummakapslarna som jag tycker om att tugga på
Vi är kanske inte de större entusiasterna till indisk mat men dagens middag blev riktigt lyckad. 1 kg kycklingfiléer + smör eller olja att steka dem i 2 stora gula lökar 6 klyftor vitlök 2 dl mald mandel 1 dl riven färsk ingefära 1 kycklingbuljongtärning 1 dl matolja 1 tsk mald kanel 2 msk mald koriander 2 tsk gurkmeja 2 tsk mald spiskummin 2 tsk mald kardemumma 1 tsk cayennepeppar 1 dl sultanrussin 3 dl matlagningsyoghurt 1 dl grädde 2 dl kokosmjölk (ev mer att späda med) 3 msk citronsaft 3 msk socker 1 tsk salt Skär kycklingen i bitar, ca 3 x 3 cm (inte för små. 2 tsk mald kardemumma