Tillsätt kardemumma, nejlikor och lagerblad, fräs ytterligare ett par minuter. Har man lite mer tid en dag kan jag rekommendera att laga den här mycket goda indiska rätten, Mughalai Korma, kycklinggryta
Blanda evt i lite av kokosmjölken om den blir för torr. Blanda mandel, rödlök,vitlök, currypasta, kanel, lime, mynta, koriander, honung och mixa med en stavmixer till en tjock massa
Idag bjuds det kycklinggrytamed lite asiatisk touch. Hetta upp matfettet tillsammans med gurkmejan, tillsätt ingefära och vitlök, och fräs den under omrörning
Häll i sockret, kokosmjölkenoch späd med lite mer vatten. Eftersom jag håller på att experimentera med ris (min stackars man vad han får stå ut) så tänkte jag detta skulle passa bra till ett kokosris (hittar du här)
Skär dem i strimlor och bryn dem i en stekpanna med smör. Servera med kokt basmatiris. Vispa ihop ajvar relish, kokosmjölkoch fond, och häll ner i stekpannan
Börja med att mixa samman cashewnötter ochkokosmjölk i en mixer. Häll på kokosmjölksblandningenoch rör om ordentligt så att kryddorna blandas ut i kokosmjölken
Krydda med curry, salt och chili. Häll på fond ochkokosgrädde, låt puttra några minuter. Hade kycklingbröst och grönsaker i kylen, så det var lätt att få ihop en snabb middag
Här får ni också receptet på en väldigt god Kycklinggryta som passar varierande åldrar. Bryn purjon och paprikan i lite olja med curryn i en vid panna, typ traktörpanna
Indiskkycklinggryta. Kryddpastan som jag mixade ihop följer säkert inte några indiska originalrecept eller "regler" vilka smaker och kryddor som hör ihop men resultatet blev smaskens
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.