Hacka lök, pressa vitlök och fräs i rikligt med olja i en stor kastrull tillsammans med curryn. Dela under tiden morötterna i mynt och dela blomkålshuvudet i lagom bitar
2 – 3 tsk mild indisk curry. Blomkål och kokosmjölk blir verkligen varmt, lent och mättande. Det här är en soppa för de dagar när man behöver comfort food
Indisk fusion. Blomkålssoppa. Indisk fusion. Blomkålssoppa med quinoa och kokosmjölk. Så himla gott. Det måste vara min stigande ålder men oj, vad jag har börjat digga alla typer av kål på sistone (vad händer med mig
Förutom grekiskt så är jag verkligen inne på indiskt och kikärtor nu. )Indiskblomkålssoppa med curry och kikärtor4 portioner2 gula lökar, fint hackadeca 15-20 cm purjolök, strimlad2 vitlöksklyftor, fint hackade1 msk rapsolja2 msk curry2 potatisar, tärnade2 morötter, tärnade1 blomkålshuvud (min blomkål vägde ca 400 g då jag skurit i bitar), skuret i rätt små bitar1 ½ liter vatten2 grönsaksbuljongtärningar1 hönsbuljongtärning1 burk kikärtor, sköljda och avrunnasalt, pepparFräs löksorterna i oljan ett par minuter