Blomkålcurrysoppa
Mejas Mat
Mejas Mat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kastrull
  • dl
  • tsk
  • krm
  • 10 min Tillagningstid 15 min Totala tiden 25 min Ja, nu slog kylan till ordentligt -8°C har vi här idag och det är lite fruset om nästippen när man går utanför dörren. Kallt väder är alltid = soppa här hemma så idag kör vi en blomkålssoppa med lite indisk touch då vi kryddar med lite curry. Själv har jag haft svårt för curry då jag tycker att den köpta är för skarp i smaken så vi gjorde en egen curry som är lite mjukare och rundare i smaken med lite syra. Använd den curry som du gillar eftersom curry är väldigt speciellt och kan smaka på många olika sätt. Goda tillbehör till soppan är såklart lite gott brödoch smör. Författare: Mejas Mat Recept typ: Förrätt Maträtt: Svensk husmanskost Portioner: 2 Ingredienser Bebis: 2-3 blomkålsbuketter 1 msk olivolja 5 cm purjolök 2 dl kokosmjölk (om köpt späd 1:1 först) ¼ rött äpple ½ krm dragon ¼ tsk lökpulver 1/2 tsk Mejas Currykrydda droppar citron Vuxen: ¼ blomkålshuvud 1 msk olivolja ½ purjolök 2 dl kokosmjölk (om köpt späd 1:1 först) 1 dl vatten ½ rött äpple 1 krm dragon 1 tsk lökpulver 1 tsk Mejas Currykrydda kärlek (salt & peppar) droppar citron Instruktioner Ansa blomkålen och ångkoka den lätt i ett par minuter. Mät upp olivolja och häll i en kastrull. Skölj purjolöken noga och hacka den sen fint. Bryn purjolöken tills dess att den blir lätt genomskinlig. Mät upp dragon, lökpulver och Mejas Currykrydda och blanda om i kastrullen. Skala äpplet och skär i bitar. Lägg i kastrullen tillsammans med de förkokta blomkålsbitarna. Mät upp kokosmjölk och låt koka upp. Låt sjuda under lock i ca 10 minuter Låt svalna något och mixa soppan slät. Späd med vatten om för tjock och värm till lagom temperatur. Droppa över lite citron. Servera bebis. Noteringar Receptet passar bebis från 6 månader och uppåt. Glutenfritt & Laktosfritt 3.4.3177

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.