Hjortstek vin recept

Rosmarinbombarderad hjortstek med potatiskaka, svampsallad och rödvinssky

Rosmarinbombarderad hjortstek med potatiskaka, svampsallad och rödvinssky

Rosmarinbombarderad hjortstek med potatiskaka, svampsallad och rödvinsskyviltkött (t ex hjort)färsk rosmarinbacon (gärna från Bondens i Hötorgshallen)potatisparmesanäggulasalt och pepparblandad svamp (t ex shitaki, gula kantareller och champinjoner)skärbönorrödvinssky (vin och god köttbuljong)Rulla ut baconet på en skärbräda och lägg på många späda kvistar av rosmarin
Vilt, hagel och molekyler

Vilt, hagel och molekyler

a en hjortstek som hon så generöst lämnade av i vårt kök. ½ dl svartvinbärsgele el. Hjortsteken gjorde sej fint som söndagsmiddag med en del goda tillbehör, observera bara att det är en gnutta i de rårörda blåbären som ni bör utesluta om det ska serveras till barn
Hjortfilé, rotselleri & purjolök

Hjortfilé, rotselleri & purjolök

Självklart kan du även ta en hjortsadel eller hjortstek och servera med de här tillbehören. Här får den sällskap av grädd- och vinstuvad purjolök, en fluffigt krämig mousse på rotselleri, lättpicklad schalottenlök, långsamrostade tomater och en madeirasky
Hjortstek med bacon och kapris

Hjortstek med bacon och kapris

Till detta en rödvinssky och potatis- och jordärtskockspuré. Här bjuder jag på en mör hjortstek med bacon och kapris som går mycket bra ihop med hjortsmaken
Dovhjortstek med rotfrukter i roslagen

Dovhjortstek med rotfrukter i roslagen

Vädret visade sig på sin bästa sida och förutom att dra upp båten för vinterförvaring och utforska Norrtälje så gjorde vi ungefär ingenting
Trattkantarell-sås

Trattkantarell-sås

Servera till helstekt rostbiff, hjortstek, renstek, helstekt entrecôte eller portionsstekt kött eller lax

Hjortstek med messmörssås

Häll på rött vin över rotsakerna efter cirka30 minuter. 1 kg hjortstek. 3 dl rött vin. Bind eventuellt ihop steken

Färserad Hjortstek

Koka ur stekpannan med buljongen och vinet och sila och skumma skyn. Späd med mer vin och vatten om så behövs

Brässerad hjortstek

Häll på buljong och vitt vin. 800 g hjortstek. 2 dl vitt vin. Sätt ugnen på 150 grader. Bryn steken i grytan