Syrad rödlök. Men den här gången ville jag göra något annorlunda och kom att tänka på en variant av tacos med bland annat hjort och kål, jag gjorde i höstas
Fyll bröden med salsan, ett räkspett och en hög med friterad lök (tunna skivor rödlök som friterats i olja och sedan fått rinna av på papper och kryddats med salt)
…små fina rödlökar lyckades jag få tag på bland böndernas råvaror. Till huvudrätt hade jag planerat en höstig rätt på hjortytterfilé och fått kontakt med Bonnarps Hjortgård
½ rödlök, hackad. Eftersom vi normalt inte äter så mycket kött under veckorna så gjorde jag ett storkok på bogen och fryste in hälften, så nästa helg kan vi festa loss på hjort igen, härligt
Mört mycket välsmakande hjortkött som bara föll i sär, stekt svamp, rökig majonäs med himmelsk sälta och tuggmotstånd från sidfläsket, krispig syrad rödlök, fluffigt grillat briochebröd – vi blev helvilda av lycka
Hjortfärsbullar. Hjortfärsbullar. Vänd ner ägg, senap, salt, peppar och hjortfärsen. ca 500 g färs av hjort. 1 rödlök. ca 500 g färs av hjort. 1 rödlök 1 msk olja
Man ser ofta hjort och rådjur, men nästan aldrig vildsvin. Jag gjorde en timjanbearnaise och började med att låta rödvinsvinäger reducera tillsammans med timjan, rödlök och vita pepparkorn tills jag hade kvar några matskedar vätska
Jag fick lite över efter burgarna och åt det långkokta hjortköttet, dagern efter, tillsammans med tacoskal, gräddfil, syrad rödlök och sallad, så otroligt gott det med