Till den här grytan har jag använt mig av bog av hjort, alltså framdelsköttmedbenet kvar. Ben är A och O för att få smak och mustighet och den långa tillagningstiden gör samtidigt köttet så mört att det är lätt att plocka av det från benet
Hjortsadeln köpte jag på fantastiska Sovel, Kött & Grill i Sickla, så fort jag kom hem så benande jag ur sadeln och kokade en fond efter konstens alla regler på benen
Eftersom vi normalt inte äter så mycket kött under veckorna så gjorde jag ett storkok på bogen och fryste in hälften, så nästa helg kan vi festa loss på hjort igen, härligt
Du har en förkärlek till bacon har vi som är medlemmar i BBQ Lovers forumet på Facebook sett. Lever själv med mina barn (Son nu 16 o dotter nu 18). Jag deltog i Grill-SM (Lag Mama Mia and the Briquettes) år 2014 tillsammans med två goda vänner, Paula Dahlberg och Anders Sundgren. Bild från senaste semin till Grillmästarna i TV4 – Christian Hellberg smakar mitt vildsvin med tillbehör…
Två urbenade ytterfiléer av ren (eller rådjur/hjort). Problemet med folie är att köttet fortsätter att steka och du har ingen aning om vad temperaturen blir när det är färdigt
Bryn hjortkött, koka upp och skumma av. peppar, enbär och salt, låt koka tills köttet blivit mört. Red av och smaka av med salt, peppar och svartvinbärsgelé