Helstekt oxfilé rosépeppar recept

Helstekt oxfilé med potatisgratäng och sherrypepparsås

Helstekt oxfilé med potatisgratäng och sherrypepparsås

Oxfilé500 g oxfilé 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 50 g smör. 1Sherrypepparssås75 g smör 1,5 msk vetemjöl 3 dl vispgrädde 1 dl vatten 3 msk kalvfond 1 msk soja 4 msk sherry 2 msk rosépeppar 1 msk grönpeppar
Helgrillad oxfilé med bourbonsås, helstekt potatis samt haricots verts

Helgrillad oxfilé med bourbonsås, helstekt potatis samt haricots verts

600 g oxfilé, mittbit. 0,5 msk rosépeppar. 600 g oxfilé, mittbit salt peppar. Bourbonsås2 msk smör 2 bananschalottenlök, finhackade 1 msk tomatpuré 0,5 msk rosépeppar 0,5 msk svartpeppar 0,5 msk grönpeppar 1,5 msk koncentrerad kalvfond 1,5 dl vatten 1,5 dl vispgrädde 40 % 2-3 msk bourbon ev 1 tsk honung
Oxfilé med potatisstubbar och trepepparsås

Oxfilé med potatisstubbar och trepepparsås

Lagade detta igårkväll tillsammans med oxfilé, baconrullad sparris, sallad och spröd brysselkål. Jag hade tinat 3 st oxfiléskivor som jag hade till övers från en större bit, (som jag helstekt i ugn tidigare i vintras). 1 tsk hel rödpeppar, (eller rosépeppar)
Helstekt oxfilé med kantarellkräm

Helstekt oxfilé med kantarellkräm

Krydda med salt och peppar, gärna en pepparblandning med lite grönpeppar och rosépeppar i. En helstektoxfilé och jag närmar mig mathimlen
HELSTEKT FLÄSKFILÉ MED BLUE CHEESESÅS

HELSTEKT FLÄSKFILÉ MED BLUE CHEESESÅS

En riktigt enkel helgrätt som sköter sig själv i ugnen en stund medan du fixar till en gudomligt god sås och tillbehör snabbt och enkelt och medan köttet vilar friterar du ett gäng pommes frites
Helstekt pepparfilé

Helstekt pepparfilé

Salta oxfilén. 800-900 gr oxfilé. 1 msk grovstött rosépeppar. Dagen innan. Sätt ugnen på 150°. Bryn den runtom i smör och olja i en het stekpanna

HELSTEKT PEPPARFILÉ

800 gram oxfilé. 5 tsk grovstött rosépeppar. 1. Torka och putsa köttet. Gnid in köttet med salt och peppar. Pensla med smält margarin

Helstekt pepparfilé

Salt oxfilén. 6 personer8-9 hg oxfilé1 tsk salt1 msk smör + 1 msk olja till stekning2 msk honung1 msk grovstött rosépeppar1/2 msk grovstött svartpeppar1/2 msk grovstött grönpeppar1/2 msk flingsaltDagen före servering. 8-9 hg oxfilé