Helstektfläskfilé,. Jag gillar inte traditionell midsommarmat så mycket, men det är klart att vi ska ha färskpotatisoch sill, och gubben måste bara ha ägghalvor
, Lägg på köttet och bränn det lite på utsidan. , Lägg alltihopa i en ny påse (så det inte läcker), Låt ligga och dra i 2 timmar (eller vad som står på påsen), Ta fram och tänd grillen. , 900 g fläskfilé
Gott till potatisgratäng och örtsås eller färskpotatis sallad. Häll över köttet och lägg i en påse i kylen tills nästa dag eller åtminstone några timmar innan du ska äta
Varmrätten var Helstektfläskfilé med choronsås och serverades med spenatslungad färskpotatis. Fläskfilén var stekt en stund för länge och hade därför blivit ganska torr
Rulla fläskfilén i persilja, salta och peppra. Skölj och skär av den träiga nedre delen av sparrisen. Skär upp fläskfilén i skivor och servera med de slungade grönsakerna och den varma såsen
Väldigt gott var det hur som helst, och säkert snäppet godare till sommaren när man kan använda grillen och sitta ute på altanen i solen och servera en hemmagjord potatissallad gjord på härlig färskpotatis till filén