Diskussionerna handlade om att fläskfilé inte riktigt faller på läppen då denna del oftast är ganska torr och inte smakar så mycket och hur man skulle göra för att denna omtalade grisdel skulle kunna tillagas på ett bättre sätt
Så - sista blogginlägget i MAX blog award och det firas med en helyllesvensk middag i form av helstektfläskfilé, potatisgratäng (bakad i mikron) och en pepparsås
Hittade två franska kycklingar i min matbutik och slog till direkt. Färskpotatis. Det är i praktiken bara två raser av kyckling som säljs i Sverige och de går inte att skilja åt
Helstekt FläskfileSalta och peppra runt en hel fläskfilé, häll på lite honungsmarinad. tycker det är lite inspirerande och lite lagom opretentiöst program
Salta och peppra. Ca 600 g fläskfilé. 1Salt och peppar. 11/2 dl ströbrödPutsa köttet och stek hela filén gyllenbrun runt om i smör. 1Lyft upp köttet och skär ett snitt längs med hela filén. 1Stek under tiden champinjonerna i lite extra smör i samma panna, salta och peppra. 1Fyll snitten i köttet med gorgonzolan, tryck ihop öppningen och surra ett steksnöre runt hela filén. 1Skala potatisen och dela på mitten. 1Pensla potatishalvorna med smält smör, salta och peppra och avsluta med att strö över ströbröd. 1Sätt på varmluftsugn, sänk värmen till 200 grader och sätt ner potatisen på nedersta falsen i ugnen. 1Lägg köttet i ett ugnsfast fat tillsammans med de stekta champinjonerna och ställ in mitt i ugnen på 200 grader i ca 15 min. 1Ta ut kött och potatis samtidigt och servera varmt tillsammans med en grön sallad
Medan fläskfilén är inne I ugnen förbereder du dem andra momenten. Imponera på dina gäster med denna maträtt som kommer få dem att häpna och känna att de är på restaurang fast de i själva verket är hemma i ditt vardagsrum
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.