Ugnsbakad laxfilé (eller ännu hellre – hel sida) är så enkel och tacksam mat. Kräver i stort sett obefintlig ansträngning, går att variera på oändligt många sätt med kryddning, gratinering och såser och så naturligtvis
800 g laxfilé, med skinn 1 dl grekisk yoghurt 1 röd chilifrukt 1 lime, rivet skal + pressad saft från ½ lime 3 msk finhackad färsk koriander 1 tsk salt 1 tsk mortlad rosépeppar Garnering. - Läs hela inlägget här 4 portioner
Tryck till lätt med handen så att pepparn fastnar, salta lätt. Smaka av med salt och peppar. Stek laxen försiktigt med pepparsidan ner i matfettet ca 3 minuter i medelvärme. Servera såsen till fisken och med kokt potatis eller klyftpotatis 4 portionsbitar laxfilé. 1 msk hel svartpeppar. 2 msk hel rosépeppar. 2 msk hel grönpeppar
Häll resten av blandningen på ovansidan och gnid sedan in den ordentligt runt hela fisken. Krossa rosépeppar i en mortel eller för hand och blanda ner tillsammans med dillen
Knopparna serveras hela till fisken, endast lätt uppkokta. UGNSLAX MED DILLPESTO OCH SPARRISSÅS. Var noga med att inget av det vita skalet följer med, eftersom det är beskt