Dela också en eller två hela vitlökar på mitten och bryn den platta sidan. en eller två hela vitlökar. Bryn 1-1 1/2 kilo lammbog runtom i stekpannan, så att den får fin yta. När köttet är klart (cirka 70-74 graders innertemperatur), ta ut det ur ugnen och låt vila en stund innan du antingen skär det i skivor eller helt enkelt delar på köttet med två gafflar, som med pulled pork (det kan hända att du behöver låta det stå ytterligare någon timme i ugnen). 1-1 1/2 lammbog
Gnid sedan in helalammbogen med blandningen. Kanske redan till helgen. Har ni testat lammbog. Jag har ett recept sedan tidigare då jag gjort lammbogen i ugnen, då kan man även ta tillvara skyn och göra en god sås men den här gången körde jag low and slow på grillen istället
Tänk på att vätskan ska vara het hela tiden så att kokningen inte stannar upp. Det traditionella italenska köket använder kalvlägg till osso bucco, men det går lika bra med kalvbog, lammbog, lammlägg eller oxlägg
Stöt kardemummakapslarna lätt och ta ut de hela fröna. 2 kg lammbog (eller rygg) med ben. 2 msk hel spiskummin. 4 hela kardemummakapslar. 4 hela kardemummakapslar
Dela också en eller två hela vitlökar på mitten och bryn den platta sidan. en eller två hela vitlökar. Bryn 1-1 1/2 kilo lammbog runtom i stekpannan, så att den får fin yta. När köttet är klart (cirka 70-74 graders innertemperatur), ta ut det ur ugnen och låt vila en stund innan du antingen skär det i skivor eller helt enkelt delar på köttet med två gafflar, som med pulled pork (det kan hända att du behöver låta det stå ytterligare någon timme i ugnen). 1-1 1/2 lammbog
Mixa till en slät kräm när de är helt mjuka, smaka av med salt och peppar. Lägg lammnackarna/lammbogen i varsin kokpåse (lägg dubbel påse, min börja genast och läcka, man vill ju inte att allt det goda rinner bort) (finns att köpa i vanliga mataffärer) och häll på öl, vin och kryddorna
Påsken närmar sig med stora steg (märk väl att vi inte skrev "stormsteg", för ovanlighetens skull är det faktiskt helt vindstilla här på den södra kusten
Häll olivolja i en stor ugnsform eller ugnsplåt som rymmer hela maträtten. 1,5-2 kg blandade bitar av lammkött, t ex bitar av lammbog, kotletter och lammstek. 1,5-2 kg blandade bitar av lammkött, t ex bitar av lammbog, kotletter och lammstek 1,5 kg potatis 2-3 rödlök 2 klyftor vitlök 400 g små frysta ärtor 2 dl vitt vin färsk rosmarin, repad olivolja salt svartpeppar