Jag har läst mycket om just mjöl gjort på teff (i Sverige har jag även sett det gå under namnet Jyttemjöl), som är mest känt för att användas till det etiopiska surdegstunnbrödet/pannkakan injera
Tillsätt till sist mjölet lite i taget tills du får en smidig deg, som släpper från kanterna på bunken, det gör inget om degen är något kletig men bara lite
Dinkelmjöl och havregryn var vad som fanns att jobba med. Supersugen på bullar började jag röra ut jäst i mjölk och öppnade sen skafferiet och insåg att det fanns ingenting som hette vetemjöl därinne
Blir ni baksugna så kan jag tipsa om urgoda snittkakor med smak av pepparkaka & havre. Havre,. 5 dl mjöl. 2 dl havregryn. 2 ägg 5 dl mjöl. 2 dl havregryn
Konsistensen blir lite seg, snarare än mör som en vanlig syltkaka. Jag följde det i stort sett till punkt och pricka men hade inget dinkelmjöl hemma så jag blandade ihop lite olika mjölsorter
Blanda gryn, vetemjöl och rågsikt i en bunke. Häll degspadet i assistenten ( om man har en sådan) och häll i mjölblandningen, lite i sänder och se till att degen blir fast och bakbar