Ja, då var det dags för höstens första Smakbox. Som vanligt så tävlar jag ut en box till en av mina läsare och den här gången vill jag att du gör följande för att ha chansen att vinna en box
Häll i grönsaksbuljong och vin i en kastrull och tillsätt de ihopmixade grönsakerna. Höstig Soppa på rostade rotfrukter med smulad feta är perfekt mat för ‘sweater weather’ en solig såväl som en regnruskig dag
Inledde med en högrevsgryta som förstås innehöll en massa gott rödvin, kantareller och grönsaker. Ja nu är väl hösten här även om vi fortfarande har varmt och skönt här i Göteborgstrakten
Fredagsdrinken är en Vin Chaud som är en av världens mysigaste, bästa, mest värmande drinken för höstiga ruggkvällar likväl som vintervita iskalla nätter
Vi gillar soppa speciellt till lunch en sådan här grå höstdag i november. 1 dl torrt vitt vin. Häll på vatten och vin och buljongtärningarna och låt koka ca 15 minuter tills det är mjukt
4 dl carnaroliris 200 g kantareller 100 g skogschampinjoner 10 g torkade trattkantareller 3 dl vitt vin 1,2 l hönsbuljong 1 schalottenlök, finhackad 2 klyfta vitlök, finhackade 100 g parmesanost, riven 50 g smör smör, till stekning salt peppar
15 dl rött vin. 1800 g grytbitar av viltkött 2 gula lökar, i större bitar 1 stjälk selleri i bitar 4 morötter, i centimetertjocka slantar 1 msk tomatpuré 2 klyftor vitlök 2 dl säsongens svamp 5 dl rött vin 1 lagerblad 5 enbär 5 dl vatten salt nymalen svartpeppar rapsoljaBörja med att bryna köttet i omgångar i olja på hög värme i en gryta tills det fått fin stekyta. Tillsätt sedan vin, lagerblad och enbär och låt sjuda i ca 15 minuter
Men innan ni får receptet så vill jag passa på att påminna om att nu endast två futtiga dagar återstår av omröstningen till den årliga, internationella mat- och vinbloggstävlingen som ordnas av Cono Sur