Höst vin recept

Vinn höstens första Smakbox med temat "inspiration"

Vinn höstens första Smakbox med temat "inspiration"

Ja, då var det dags för höstens första Smakbox. Som vanligt så tävlar jag ut en box till en av mina läsare och den här gången vill jag att du gör följande för att ha chansen att vinna en box
Höstig Soppa på rostade rotfrukter med smulad feta

Höstig Soppa på rostade rotfrukter med smulad feta

Häll i grönsaksbuljong och vin i en kastrull och tillsätt de ihopmixade grönsakerna. Höstig Soppa på rostade rotfrukter med smulad feta är perfekt mat för ‘sweater weather’ en solig såväl som en regnruskig dag
Hösten inleds med högrevsgryta med sötpotatismos

Hösten inleds med högrevsgryta med sötpotatismos

Inledde med en högrevsgryta som förstås innehöll en massa gott rödvin, kantareller och grönsaker. Ja nu är väl hösten här även om vi fortfarande har varmt och skönt här i Göteborgstrakten
Höst soppa

Höst soppa

2 schalottenlökar 500 g blomkål 100 g potatis 1/2 dl vitt vin 6 dl vatten 2 dl vispgrädde 1 1/2 msk konc kyckling- eller grönsaksfond 1 dl riven parmesanost (à 30 g). 1/2 dl vitt vin
Höstens godaste kantarellsoppa

Höstens godaste kantarellsoppa

Vad som gör den extra god är sherryn, det vita vinet och det salta strösslet som består av knaperstekt bacon och saltrostade pumpakärnor

Vildsvinssalami hösten 2011

Svinkallt. Mal vildsvinsköttet. Mortla vitlöken och blanda den med vinet. Mixa köttet med kryddorna och vitlöksvinet tills du får en bra smet
Varm höstig jordärtskocksoppa

Varm höstig jordärtskocksoppa

Vi gillar soppa speciellt till lunch en sådan här grå höstdag i november. 1 dl torrt vitt vin. Häll på vatten och vin och buljongtärningarna och låt koka ca 15 minuter tills det är mjukt
Höstig svamprisotto

Höstig svamprisotto

4 dl carnaroliris 200 g kantareller 100 g skogschampinjoner 10 g torkade trattkantareller 3 dl vitt vin 1,2 l hönsbuljong 1 schalottenlök, finhackad 2 klyfta vitlök, finhackade 100 g parmesanost, riven 50 g smör smör, till stekning salt peppar
Höstig Köttgryta

Höstig Köttgryta

5 dl rött vin vad god kvalité. Tillsätt sedan vinet i grytan och låt koka utan lock under ca 1 timme på medelvärme. 5 dl rött vin
Höstig viltgryta, Gabriel Jonssons recept

Höstig viltgryta, Gabriel Jonssons recept

15 dl rött vin. 1800 g grytbitar av viltkött 2 gula lökar, i större bitar 1 stjälk selleri i bitar 4 morötter, i centimetertjocka slantar 1 msk tomatpuré 2 klyftor vitlök 2 dl säsongens svamp 5 dl rött vin 1 lagerblad 5 enbär 5 dl vatten salt nymalen svartpeppar rapsoljaBörja med att bryna köttet i omgångar i olja på hög värme i en gryta tills det fått fin stekyta. Tillsätt sedan vin, lagerblad och enbär och låt sjuda i ca 15 minuter
Höstens vilda gryta

Höstens vilda gryta

2 dl rött vin. 1,5 kg älgkött eller högrev 3 msk vetemjöl 2 dl buljong från tärning 2 dl rött vin 15 enbär 1 lagerblad 4 gula lökar 1 förp kantareller 2 paprikor, små (röd och grön) ca 1 dl vispgrädde salt och peppar
Höstig köttgryta med en touch av apelsin

Höstig köttgryta med en touch av apelsin

Men innan ni får receptet så vill jag passa på att påminna om att nu endast två futtiga dagar återstår av omröstningen till den årliga, internationella mat- och vinbloggstävlingen som ordnas av Cono Sur