Till dagens smidiga filmjölksbröd eller hälsobröd som Helena kallar det. Hälsobröd (2 st). 4 ägg (Valfritt, går bra utan. Jag lägger i ytterligare 1 dl filmjölk istället. Hälsobröd (2 st). 4 ägg (Valfritt, går bra utan. Jag lägger i ytterligare 1 dl filmjölk istället
Vispa ihop äggen och blanda ner dom. Tryck ut massa i en rund stålform (sådan som man använder när man steker ägg) ca 5 mm tjock till varje bröd. 6 st ägg
Hälsobröd LCHF. 4 ägg. 4 ägg. Doften av nybakat slår det mesta. Det får mig bland annat att minnas mina barndomssomrar hemma hos mormor och morfar när mormor stod med mjöl upp till armbågarna och knådade degen så det pärlade sig i pannan och föste lätt bort det gråa lockarna som frenetiskt letade sig fram genom sjalen
Vispa ägg pösigt. Här snackar vi inte bara, utan det är verkligen ett äkta hälsobröd. Det här hälsobrödet har mindre kolhydrater och är gjort på ekologiska frön och blåbär som kroppen mår bra av
Tillsätt äggen, keso och ev. Låt svalna och ät sedan med gott pålägg. 2 ägg. 2 ägg 1,5 dl keso. På begäran kommer detta recept på bröd igen, denna gång med lite bättre bilder
med mosad avokado, ägg och ruccola som vuxit i vårt vardagsrumsfönster. Ett riktigt hälsobröd fullt av smak, med grova ingredienser som ger ett skönt tugg och ett fantastiskt näringsvärde
Vispa ägg pösigt. 8 bitar hälsobröd. 1 dl sesamfrön (Saltå Kvarn)1/2 dl solroskärnor (Saltå Kvarn)1/2 dl kruskakli (Saltå Kvarn)2 msk linfrön (Saltå Kvarn)2 tsk fiberhusk (malda physilliumfrön)2 st torkade aprikoser finhackat (Saltå Kvarn) (kan såklart uteslutas för ännu mindre kolhydrater)1/2 tsk havssalt1 tsk bakpulver4 ekologiska ägg2 dl ost (jag hade Jarlsberg, som är en ost utan tillsatser)Gör såhär. Blanda de torra ingredienserna med ägg och ost och låt stå och gona till sig i ca 5 minuter. 4 ekologiska ägg
Mixa snabbt ihop kokosoljan med äggen, jag tycker att oljan löser sig bäst om man mixar de. Kokosoljan är ganska fast i konsistensen, för att få den jämt fördelad mixar jag drför snabbt ihop den med äggen
Det blir ungefär som en rågkaka i konsistensen, saftig och mjuk och med en god brödsmak som däremot inte påminner om rågkakor utan mer om "hälsobröd" med ganska kraftig och rustik smak