Därför har jag bestämt att det är sommar i Sjöstaden idag. Inte idag dock. Jag har en Brillat Savarin som börjar mogna och en onödigt god bit färsk Pecorino som jag hör ropa på mig från köket
Idag så hade jag dock bestämt mig för att ta det lugnt och baka lite. Visst är det härligt nu när solen börjar lysa igen och det är ljust längre på dagarna
Rulla ihop degen från långsidan och skär i 3 cm tjocka skivor – det ger ungefär 16 bitar. ca 16 st. Lös jästen i ljummet vatten och blanda i olja och salt
Hur har ni det med lergrytorna, även kallad romargrytor, i era kök. Har ni plockat fram dom än eller står de fortfarande kvar och dammar i nåt köksskåp
Och jag har aldrig smakat godare ( tog en liten giffel idag, mums). Kanelbullar formade till hjärtan ( googla så hittar du hur man gör, glömde helt att fota detta) Gifflar och vanliga sockerbullar
Idaghardet varit full fart, har haft med mig Millian på Matmässa. Det bästa med grytor är att de blir godare när man värmer på dem, så gör mycket och du har till flera middagar
Idag blev det vaniljbakelser och hallon. Vi vill gärna tillgodose gästernas önskemål så idag gjorde jag ett försök till en kaka med banan, jordnötssmör, mandelmjöl, kakao och havregryn och toppade med en cream cheesetopping med kalorifri chokladsås (hittar ni här) och jordnötssmör
Charlotte Gawell. Använd en rund 2-litersform eller 8 portions- suffléformar. DAG 1. Glasering. Koka socker, citronsaft (10g) och vatten till en guldgul karamell som börjar ryka lite
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.