Häromdagen kom jag att tänka på det här "Hälsobrödet". )Hälsobröd i långpanna1 paket jäst (gärna rött)4+3 dl vatten2 dl havregryn1 dl linfrö2 dl solroskärnor2 dl kruska- eller vete- eller havrekli (jag brukar ta vetekli)2 msk matbrödssirap3 msk raps- eller olivolja1 msk salt9-10 dl vetemjöl special eller dinkelmjöl (jag tog vetemjöl special)russin efter behag - om man villKoka upp 4 dl vatten
Ställ ugnen på 175 grader, låt den värmas upp medan du blandar alla torra ingredienser i en bunke. Häll i filmjölk och sirap och rör ihop (helst med elvisp)
Häromdagen la jag ut ett tips här på bloggen på Annikas sour – ett bröd som jag skapat själv. Men nu skulle jag göra om det till ett bröd utan vetestärkelse
Inlägget ANNIKAS VITKÅLSMOS dök först upp på Clean Eating by Annika. ANNIKAS VITKÅLSMOS, 4 PORT. Det var hos Fanny på Lesscarbs som jag läste om vitkålsmos för första gången
Hälsobröd LCHF. Doften av nybakat slår det mesta. Det får mig bland annat att minnas mina barndomssomrar hemma hos mormor och morfar när mormor stod med mjöl upp till armbågarna och knådade degen så det pärlade sig i pannan och föste lätt bort det gråa lockarna som frenetiskt letade sig fram genom sjalen
Ett gott hälsobröd med bikarbonat istället för jäst. Hälsobröd 1 bröd. Hälsobröd 1 bröd. Det är lätt till att man alltid bakar samma bröd med vetemjöl, så idag blev det lite nytt
1. Koka pastan, ej helt klar, kyl snabbt ner (om ni ej ska äta på en gång. 2. Fräs vitlök, gullök, chilipeppar, kapris, grönsaksbuljong o torkade basilikan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.