Gurkmeja som jag bloggade om för lite sen sa hon att alla bör äta, inte bara cancerdrabbade, det förebygger också cancer och inflammationer och ta gärna någon form av mjölksyrabakterier
Kladdkaka. Sätt ugnen på 160°. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Smält chokladen i vattenbad. Rör samman de torra ingredienserna för sig och de blöta för sig och sedan blandar man ihop de tillsammans
Häromdagen kom jag att tänka på det här "Hälsobrödet". )Hälsobröd i långpanna1 paket jäst (gärna rött)4+3 dl vatten2 dl havregryn1 dl linfrö2 dl solroskärnor2 dl kruska- eller vete- eller havrekli (jag brukar ta vetekli)2 msk matbrödssirap3 msk raps- eller olivolja1 msk salt9-10 dl vetemjöl special eller dinkelmjöl (jag tog vetemjöl special)russin efter behag - om man villKoka upp 4 dl vatten
Ställ ugnen på 175 grader, låt den värmas upp medan du blandar alla torra ingredienser i en bunke. Häll i filmjölk och sirap och rör ihop (helst med elvisp)
Det sägs att man faktiskt blir lyckligare av att äta choklad. Att det i den mörka kakaon finns något magiskt som kan fylla bröstet med glädje igen när allt känns sorgset och tomt
Med tanke på ovanstående tyckte jag att mitt nyaste bröd borde heta hälsobröd. I Den hälsosamma dinkeln (Hertzka & Vatheuer, 1996), som bygger på von Bingens skrifter, framställs dinkeln som ett optimalt livsmedel med följande positiva egenskaper
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.