Gurkmejalatte a la Henrik Mattsson
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Gurkmejalatte a la Henrik Mattsson

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Gurkmejalatte är varm havremjölk eller annan mjölk smaksatt med gurkmeja och lite kardemumma, svartpeppar, salt, kanel och lite sött som honung eller agavesirap.
  • Gott att servera som en vanlig latte eller istället för kaffe eller the till fika och kvällsmys.
  • Varianter
  • Något krm ingefära är också gott i.
  • Några msk kokosmjölk kan man också ha i.
  • Vidare vispar en del i någon tsk ghee - klarerat smör på slutet.
  • Islatte
  • Blir också jättegod att servera kall som islatte. Låt den svalna något och fyll på i ett högt glas typ Duralex fyllt med isbitar eller krossad is. OBS ta ett glas som tål värme-växlingen.
  • 5 dl/ 2p
  • 1 dl vatten
  • 4 dl havremjölk eller havredryck Ikaffe, mandelmjölk eller baristamjölk eller vanlig mjölk
  • 3 krm gurkmeja
  • 1/2 krm salt
  • 1/2 krm finmald svartpeppar
  • 2 krm kardemumma
  • 1 krm kanel
  • 1 tsk honung eller agavesirap (valfritt)
  • 1/2 krm vaniljpulver, 1/4 krm mald vanilj från kvarn eller 1 liten droppe vaniljextrakt (valfritt)

Beskrivning

    Mät upp vatten och övriga ingredienser förutom mjölken i en kastrull.
    Vispa ihop samt värm tills det sjuder.
    Tillsätt och rör i mjölken. Värm tills det sjuder samt vispa så det skummar.
    Häll upp i glas eller koppar samt servera varm. Garnera gärna genom att pudra över lite kanel.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.