Chicken à la King. Om rättens ursprung tvistar foodies än idag, men det mest troliga är att det var William King – kock på Bellevue Hotel i Philadelphia – som vi har att tacka för denna enkla men ack så goda anrättning
Detta är en rätt som finns i många varianter, här är en lite lättare variant med grillad kyckling. 5-6 port1 grillad kyckling250 g färska champinjoner1 gul löksmör1 msk mjöl1 hönsbuljongtärning4 dl vatten2 ½ dl milda mat extragrillkrydda, peppar1 röd paprika2 dl gröna ärterRensa kycklingen och skär i storre bitar
Idag till middag har vi nämligen testat pulled chicken och det blev så mycket godare. En sak är säker och det är att pulled pork kan slänga sig i väggen
"Riktig" Chicken à la King innehåller ingen tomat, men den här tomatvarianten tycker jag är riktig god och var faktiskt den första Kingen jag åt så för mig känns den här som den "riktiga"
Strimla kycklingen och stek i olivolja. Använd en matberedare med knivblad till dressingen. Lägg i alla ingredienserna utom olja och parmesanost, mixa samt tillsätt olja och parmesanost i omgångar till en krämig dressing, smaka av med svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.