Låt sjuda upp, tärna ner den skalade potatisen och låt sjuda i 15 minuter, smaka av med sambal oelek (ta lite i taget tills du är nöjd så det inte blir för starkt). 1 msk crème fraiche 8% = 1 SP Gulaschsoppa
Rensa ev chili från hinnor och frön, beroende på hur stark du vill ha soppan. Gulaschsoppa ca 4 portca 400 g nötkött2 gula lökar2 röda paprikor2 stora vitlöksklyftor 1 msk hel kummin 1 röd chili3 msk tomatpuré1 l vatten2 köttbuljongtärningar6 st potatisar1 dl ajvar relish salt, pepparPutsa köttet fritt från hinnor och ev fett
Den här gången skulle jag bjuda på soppan och jag vet att mina gäster inte uppskattar lika stark mat som jag därför var jag försiktig med de starka kryddorna
Barnen älskar gulaschsoppa, så det borde väl vara ett säkert kort med gulaschgryta tänkte jag. Bryn köttet på stark värme i omgångar i rymlig panna med lite av fettet
cayennepeppar om du är som vi och vill ha det starkt. ) Vi har just avnjutit hemmagjord gulaschsoppa, tittar på fotbollen och senare ska vi nog ta igen Idolavsnittet som gått ikväll
) När inte musik, svett och starka tårar kallade så skidade jag runt på molnen. Om inte så kommer här ett mysigt vinterrecept på fjällens stolthet – Gulaschsoppan