Tärna potatis, rotselleri och paprika. Faktiskt finns det mat som är godare i matlåda än vad den är nygjord… Gulaschsoppa är en sådan rätt, som liksom gosar till sig i matlådan under dagen och smakar alldeles, alldeles underbart till lunch på jobbet
Recept, Gulaschsoppa som jag gjorde den 4-6 personer. 1 liten bit rotselleri (uppskattningsvis 100 gram, GP menade att vi skulle använda 1 hel rotselleri. Rotselleri, morot och palsternacka som hade hackats ned till centimeterstora tärningar tillsattes till soppan och fick koka ytterligare 10 minuter då potatisen som också den var nedhackad i tärningar tillsattes. Recept, Gulaschsoppa som jag gjorde den 4-6 personer 750 gram kravmärkt högrev. 1 liten bit rotselleri (uppskattningsvis 100 gram, GP menade att vi skulle använda 1 hel rotselleri
Skala och hacka lök, morot och rotselleri. Tillsätt morot, rotselleri och vitlök. Gulaschsoppa med gremolata, 4 port. 1/4 liten rotselleri. Gulaschsoppa med gremolata, 4 port. 4 vitlöksklyftor 1 morot 1/4 liten rotselleri
Skala och tärna potatis och rotselleri. Tillsätt lök, vitlök, potatis, rotselleri, paprika, paprikapulver, kummin, tomatpuré, tomater, buljongtärningar, vatten och rör om
Skala och tärna potatis och rotselleri. Tillsätt lök, vitlök, potatis, rotselleri, paprika, paprikapulver, kummin, tomatpuré, tomater, buljongtärningar, vatten och rör om
Efter all julmat känns det helt rätt med en matig gulaschsoppa. Ljuvlig gulaschsoppa. GulaschsoppaGulaschsoppa (8 personer)600-700 g högrev av nötkött 2 st gula lökar 4 st vitlöksklyftor 5 st potatisar 2 st morötter1 st palsternacka1 bit kålrot1 bit rotselleri2 tsk kummin1 tsk mejram, malen eller basilika3 msk paprikapulver 6 msk tomatpuré 1 st citron, tvättad, rivet skal och saft 2,5 l oxbuljong eller köttbuljong3 msk rapsoljaSalt & peppar2-3 msk mjöl Gör så här1. Gulaschsoppa (8 personer). 1 bit rotselleri
)2 st gula lökar2-4 vitlöksklyftor (efter smak)2 st röda paprikor1/4 st rotselleri3 st lagom stora potatisar200 g nötfärs1 l vatten2 burkar krossade tomater2 köttbuljongtärningar2-3 msk tomatpuré2 tsk paprikapulver2 tsk mejram2 tsk kumminsalt & pepparFinhacka löken och vitlöken. 1/4 st rotselleri