använda gul lök i stället för schalottenlök, att blanda i västerbotten- eller prästost i stället för parmesan och använda grönsaksbuljong i stället för hönsbuljong
Men finner jästen i form av flingor, gult pulver eller som pulver i tablettform och finns oftast i hälsokostaffärer men även i välsorterade matbutiker (eller på Iherb)
1 gul lök. Skala och hacka löken. Fräs den i matfett i en traktörpanna eller dyligt. Tillsätt curry och köttfärs och låt detta bryna med ett par minuter
använda gul lök i stället för schalottenlök, att blanda i västerbotten- eller prästost i stället för parmesan och använda grönsaksbuljong i stället för hönsbuljong
Krämig risotto med kyckling och svamp är en av mina favoriter när det kommer till risotto. Jag älskar verkligen risotto och det går att variera i all oändlighet
Risotto med trattkantareller. Tänk på att risotton måste koka lugnt och regelbundet och att man måste röra runt ofta, så den inte bränner fast i botten
Om ni planerar eran helgmat så kan jag tipsa om denna risotto. Klassisk risotto. Slå på lite buljong i taget på risotton och låt koka in under omrörning för varje skvätt
½ gul lök. Men med det sagt så finns det ju några rätter från norr som måste testas och en av dem är risotto alla milanese, med andra ord saffransrisotto
När risotton möter skogens guld så uppstår det verkligen magi och en himmelskt god smakupplevelse. Efter tre dagar i Bologna konstaterade vi att vi inte såg en endaste snabbmatskedja i Bolognas hjärta någonstans, först ute på autostradan kom det stora gula M
1 gul lök. 6 dl färska kantareller (karl johan eller annan svamp) 1 gul lök 3 dl arborioris (eller avioriris) olivolja 0,5 förp saffran (0,25 g) ca 0,9-1,1 l svampbuljong (eller kycklingbuljong, på fond eller tärningar) 1 dl vitt vin 25 g smör 1 dl parmesan, färskriven + lite extra till servering ca 150 g mascarpone 2 msk persilja, finhackad