Fräs lök och champinjoner, lägg i gryta. Fläskgryta. Lägg allt tillsammans med broccoli i grytan, häll på sky/buljong, låt småkoka tills broccolin är färdigkokt
Blanda lök, vitlök, kryddor, socker, whisky och krossade tomater i botten av en gjutjärnsgryta. Bara att blanda såsen och lägga den tillsammans med en köttbit i en gjutjärnsgryta, sätta in den i ugnen på morgonkvisten på låg värme och sen göra vad man vill resten av dagen för att sedan komma hem på eftermiddagen och plocka ut grytan
Blanda lök, vitlök, kryddor, socker, whisky och tomatkonserv i botten av grytan. Om du inte har tillgång till en Crock Pot, en så kallad slow cooker, så långlagar du helt enkelt i en emaljerad gjutjärnsgryta i ugnen
Skala och skiva löken i tunna klyftor. För någon vecka sedan hittade jag ett recept på en blogg där man hade gjort biff med bambuskott, ni vet en sådan där gryta man kan beställa när man äter kinamat
Gnid in köttbiten med salt och peppar och lägg det i en gryta med tillhörande lock. Receptet gäller egentligen fläskkarré, men jag fuskade lite då jag hade en picnicbog här hemma för en gångs skull – och det blev finemang det också
Låt lök, grönsaker och kryddor också fräsa en stund i stekpannan innan du lägger ner det i grytan. Men det finns ju så mycket annat att kocka till om det är het mat av det slaget man är sugen på, varför inte göra en gryta istället
När jag var och handlade igår hittade jag en fin picnicbog som jag skar upp till grytbitar. Lägg tillbaks köttet i grytan tillsammans med löken och häll på vatten, öl, lagerblad, tomatpuré och grönpeppar