Dagen kommer att bli lång men å andra sidan så kommer jag att sova som en gris kommande natt. Vi är riktigt dåliga korvätare om man nu bortser från äkta hälften som knappt klarar en dag utan att besöka Pölsemannen
En korv med griskött, kryddad med spiskummin, oregano, chili, rökt paprika. En argentinsk chorizo med en blandning av biff och gris, kryddad med rökt paprika och vitlök, rött vin som vätska
Köpte en liten styckad gris förra veckan, allt förpackat fint i påsar. Tanken är att vi ska göra korv av lite utav köttet och resten kommer säkerligen att grillas
Mycket av julmaten finns numera att köpa färdiglagad och det är inte många som gör egen korv, sylta, saltar in sill och lägger lutfisken i blöt, så som man gjorde förr när man slaktade en hel gris, som sedan skulle tas om hand
Stoppa korvar i grisfjälster. Jag valde att använda fårstek och fett ifrån gris. Loukanika är en grekisk korv som ofta är gjord med fläskkött men även kan göras med lammkött
Vi använde fårfjälster (tarmar) till chilikorven och grisfjälster till fläskkorven. Efter en mysig frukost med smått och gott från köket, fick vi en snabbkurs i hur man styckar en gris
Jag fortsatte att föra korvtraditionen vidare även efter att mamma gått bort, men någon halv gris, rådjur- och älgkött har jag aldrig köpt hem, som hon gjorde
Jag använde vanliga grisfjälster att stoppa korven i. En med med griskött och samma kryddning som en färsk kalabrisk salsiccia jag gjorde nyligen, det vill säga torkad turkisk chili, fänkålsfrön och fänkålspollen
Grisskinn. Lägg i korvarna efter ungefär en halvtimme. Gris och fårgryta Det är vanligt att man har Confiterad anka i grytan men jag valde att ha fårkött istället
MEN om du istället äter vegansk korvstroganoff, veganska hamburgare, veganska köttbullar OCH en och annan sallad så är det en helt annan fråga och mycket lättare att få i sig både mängden energi och mängden näringsämnen som behövs