Låt svalna i buljongen. Reducera buljongen och använd som pensling, smaksatt med lite honung. Häll på buljong och sjud under lock (fyll hela tiden på med vatten) i ca 3 timme eller tills köttet börjar släppa från benet
En helt vanlig stek av antingen nöt eller gris blir sååå mycket godare, mörare och saftigare om det får tillagas ytterligare förbi alla normer och temperaturer
Det tar ca 1,5 till 2 timmar i vanliga fall men är det en seg gris det kommer ifrån kan det ta längre tid. Koka kålroten i ca 30 minuter i buljong ifrån läggen, salta upp buljongen till kålroten och potatisen lite bara. Lägg den i en stekpanna och slå i ca 2 dl spad från buljongen
Fläsklägg är grisens övre bendel, framlägg eller baklägg, dvs. Till fläsklägg serveras rotmos och en klick senap, men hemgjort potatismos med en duktig klick smör samt buljongkokta grönsaker såsom morotsstavar, brysselkål, rödlök skurna i båtar och bitar av romansallad måste också var himmelskt gott eller kanske en senapsås till istället för senap eller pepparrotssås
En skånsk kålsoppa ska egentligen kokas i spadet från ett fläsklägg eller annan del av grisen men när tiden är knapp och alldeles för dyrbar en torsdagskväll i november så åker köttbuljongen fram
Tunna skivor av späck från gris. Koka buljong på benen från bringan. När köttet har vilat till nästa dag låter du den sjuda i buljongen tills den är färdig, cirka två timmar