Häll lagen över den fortfarande varma stekta sillen. smör eller ghee att steka i. Vänd filéer i mandelmjöl, stek i smör eller ghee, salta och peppra lite lätt
Kotletter och sallad. 4 st kotletter - med fettkappa rapsolja 8 st gröna sparrisar 0. Av Malin BromanFotografDavid Back 4 st kotletter - med fettkappa rapsolja 8 st gröna sparrisar 0
Den andra är grillad kalventrecote med stekt polenta och stektahöstkantareller samt kalvfond. Rätterna på bilden består av stekt polenta med vegetariska grillade järpar, stektahöstkantareller och skysås med vin
Skär snitt i fettkanten på kotletterna och torka av dem med hushållspapper. Stek kotletterna, i ljusbrunt matfett som tystnat i stekpannan, ca 3 minuter per sida. 2 st kotletter
Rumstemperera kotletterna och torka av dem med hushållspapper. Sänk värmen när kotletter-na ligger i pannan och låt köttet vila i pannan i 2 minuter. 5 st fläskkotletter
800 gram lammkotletter. eller 4 kotletter av Ibericogris. Lägg lammet eller grisen i en form smörj köttet med glasyren, sätt in i ugn 150 grader tills innertemperaturen är 63 grader. 800 gram lammkotletter
Närproducerat, gärna ekologiskt försöker jag titta efter, och har bland annat prövat Coops nya satsning Bodalsgris, som tyvärr bara säljs i Bohuslän och Dalsland
Men jag har sagt det förut, vad spelar det för roll om det sköter sig själv på spisen eller i ugnen. 2 portionsbröd per person, t ex minibaguette,källarfranska, eller tortilla bröd1 rödlök, fint strimlad1 burk tomatsalsa (300 g)1 burk majs (340 g)3 dl gräddfilSätt ugnen på 125°C
Så oavsett om du gillar lever eller ej, är detta ett recept definitivt värt att testa. Du kan som sagt äta detta till frukost, men också servera som middag eller som en rätt för att komplettera meze-bordet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.