Lägg torskbitarna på aluminiumfolien, toppa med grönsaker, smör och krydda med salt och svartpeppar. 4 st torskfilé (ca 600g). 4 st salladslökar, strimlade
Finstrimla salladslöken och blanda med chili (tillsätt lite chili i taget och smaka av då styrkan varierar), vitlök, tomatkött, örterna, vinäger och olivolja
Till fisken serverades kokt potatis, ugnsgrillade mortötter, purjolök, salladslök och fänkål. Min version av Madeleines grillade fisk blev en Cajunkryddad torsk med skirat örtsmör och diverse trevliga tillbehör
Lägg sedan i den hackade dillen och salladslöken och vänd runt igen någon minut. 800 g fast vit fisk som marulk, kattfisk, torsk, hoki, abborrfilé. 6-7 salladslökar, med de vita delarna finhackade och de gröna skurna i bitar om 4-5 cm
Ugnsbakad, stekt, grillad lax eller panerad torsk. 6 portioner 6 dl basmatiris av god kvalité 1 dl finhackad färsk dill 1 dl finhackad färsk persilja 1 dl finhackad färsk koriander 1 dl finhackad gräslök eller 4 st salladslök endast den gröna delen av salladslöken) 0,5 g saffran 50 g smör 3/4 dl vatten Ca 4 tsk salt Marinad till fisk. 800 g laxfiléer eller laxkotletter Torsk. 800 g torskfilé 1 dl mjöl Olja till stekning Serveringsförslag. 4 st salladslök. 800 g torskfilé
Medan grillen blir varm görs varsitt foliepaket till middagsgästerna, som sedan läggs på grillen och kvinnan får en kvart över skära upp blandade grönsaker till en fräsch sallad som ställs på bordet samt lite citronklyftor att servera tillsammans med de grillade fiskpaketen
salladslök. Skär salladslöken i bitar och halvera tomaterna. Lägg på salladslöken, tomaterna, en citronskiva och de färska kryddorna (några små "kvistar" av varje sort)
Servera med grillad, tunt skivad flintastek. Strö över nötter och salladslök. 1 kg valfri marinarad flintastek (ny grillad eller grillad som blivit över och som sedan skärs i bitar). 2 salladslökar. 5 dl strimlad salladslök. 150 g benfri vit fiskfilé, till exempel torsk, kolja eller gös. 1 kg valfri marinarad flintastek (ny grillad eller grillad som blivit över och som sedan skärs i bitar). 2 salladslökar 4 knippmorötter. 5 dl strimlad salladslök. 2 burkar krabbkött á 170 g 150 g benfri vit fiskfilé, till exempel torsk, kolja eller gös