Rör ner saffran och såsen. Pensla glaze på de nygrilladelaxskivorna. Servera spenat- och saffransröra. Skär laxen i 4 portionsbitar och grilla dem 3-5 min på varje sida. 600 g laxfilé med skinn. 1⁄2 pkt saffran
Den senaste veckan har jag gjort den två gånger till olika sällskap och båda gångerna har jag serverat den som dipp till grillade quesadillas med massor av ost, jalapeno, salami och tomat
Servera med färsk pasta, t ex fjärilar, och grillade eller wokade grönsaker blandade med ruccola. Skär laxen i portionsbitar, om det inte redan är gjort
Dagens kvällsmat blev laxfärsbiffar, grillad blomkål och saffransås. Till åt vi grillad blomkål, något som har blivit en favorit hos mig, gott när man får lite grillyta på blomkålen
Pensla lax med olivolja, strö på fänkål- och senapsfrön. Tillsätt saffran och vin. Dela laxen i 4 portionsbitar. Smaka av med salt och peppar 700 g Norsk laxfilé. 1 pkt saffran
Jag tycker väldigt mycket om lax, i alla former. Inte heller var det komplicerat och inte många ingredienser behövdes, det var endast det dyra saffranet som tog emot lite att köpa
Den andra var en saffransgravadlax efter recept från Monica Ahlberg. Gårdagens påskmiddag var inte alls någon påskmat utan vi hade bestämt oss för att grilla istället men däremot så hade vi en riktig påsklunch med gravad lax och sill
Ugnsbakad, stekt, grilladlax eller panerad torsk. Lax. 6 portioner 6 dl basmatiris av god kvalité 1 dl finhackad färsk dill 1 dl finhackad färsk persilja 1 dl finhackad färsk koriander 1 dl finhackad gräslök eller 4 st salladslök endast den gröna delen av salladslöken) 0,5 g saffran 50 g smör 3/4 dl vatten Ca 4 tsk salt Marinad till fisk. 1 msk saffransvatten Saften från 2 st lime 1 tsk gurkmeja 1,5 tsk chili- eller paprikapulver 1 riven vitlöksklyfta (valfritt) 2 msk olivolja Svartpeppar & salt Fiskförslag (välj fisksort efter smak). 800 g laxfiléer eller laxkotletter Torsk. 0,5 g saffran. 1 msk saffran. 800 g laxfiléer
Laxspett. Tillsätt smulad saffran, ris, vatten och kycklingfond. Tärna laxen och lägg i en skål. Blanda laxen med rapsolja och citronpeppar och marinera i ca 15 minuter. Trä upp laxen på grillspett och grilla i en grillpanna i ca 2 1/2 minut per sida. 25 g saffran. 300 g laxfilé