Souvlaki på Fläskfilé Souvlaki med tzatziki är väl sinnebilden av Grekisk mat för många. Några skivor smörstekt aubergine blev ett bra komplement istället för potatis
Denna vecka rekommenderar jag er starkt att prova på Aubergine och Zucchinilasagnen, den är såå god. Grillade färsbiffar med Raita (8sp). Aubergine och zucchinilasagne (10sp). Helstekt fläskfilé (3sp)
Vi måste "äta ur" våran frys och då hittade jag en fläskfilé. Skiva auberginen i cm tjocka skivor. 2 stora auberginer1 gul lök3 vitlöksklyftor2 morötter1/2 blomkålshuvud1 chili2 msk kalvfond2 dl rödvin3 msk tomatpuré1 kvist rosmarin1 dl parmesanost 1 dl gräddeSätt ugnen på 175*. 500g fläskfilé2 dl riven parmesanost1 dl sesamfrön1/2 dl stötta solrosfrön1 msk paprikapulver1 krm chilipulver1 ägg4 msk fullkornsmjöl4 msk olivoljaNär det är dags för middag börja med köttet. 2 stora auberginer