I fredags så grillades det igen, denna gången blev det grönsaker i foliepaket direkt på grillen tillsammans med grillad rostbiff, majskolv och fetaostkrämen som jag bloggat om tidigare
Blanda ihop alla ingredienser med en stavmixer. Stek i lite kokosolja i en het stekpanna (bred ut smeten med en sked så den blir tunn, eller vicka på stekpannan fram och tillbaka)
Jag serverade mina grilladegrönsakermed hummus. Pensla alla grönsakermed marinaden. Inlägget Marinerade grilladegrönsaker dök först upp på ZEINAS KITCHEN
Rör om några gånger i grönsakernamed grilltången under grillningen. Skär grönsakerna, för över i ett foliepaket, häll över grillolja, hur mycket grillolja är svårt att säga, beror på hur mycket grönsaker du har
Till det serverade jag en bulgursallad, rester från gårdagens köttfärsrulle och sweet chili-sås. Jättegoda grillade kycklingben som har penslats med en marinad av sweet chili och kycklingfond
Skiva resten av grönsakerna, pensla med lite olivolja och grilla dem på båda sidor. Torka av aubergineskivorna, pensla med olivolja och grilla även dem på båda sidor
Mixa alla ingredienser grovt i en blender eller med en stavmixer, smaka av med salt och peppar. Pensla med olivolja och grilla dem så att de blir mjuka och får fin färg
Lägg paprikan på plåt med skinnsidan uppåt, fördela halverade körsbärstomater på plåten. Dra av skalet från den svalnade paprikan, skär ned i lämpliga bitar tillsammans med zucchini, aubergine och rödlök samt tomaterna
Smaka av med salt, peppar och ev. Lägg grönsakerna i marinaden någon timme och grilla dem sedan på medelvarm grill tills de är lagom mjuka och fått fin färg
(står ju oftast på paketet att man ska koka, men funkar ju precis lika bra att göra såhär som med cous cous, men det måste dra längre, ibland bortåt en halvtimme med vissa sorter)smula fetaost i en fin skål, hacka paprika i mindre bitar, finhacka lök och persilja, blanda i oliver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.