Vi köper färdigkokt julskinka och självklart går det att skippa griljeringen men jag tycker att det blir gott och framför allt snyggt att griljera skinkan
De funkar utmärkt i pasta och grytor – bara du skär av griljeringen. Du står där vid köttdisken och tvekar mellan ekologisk kokt skinka och oekologisk…
Börja med att blanda alla ingredienser till griljeringen i en skål. Servera med kokt potatis och en kall sås på creme fraiche med lite mynta samt riven lime och citron
Skär svålen i rutor och häll över griljeringen. kokt julskinka - gärna med lite av svålen kvar. Sätt in i ugnen på 225° i cirka 15 minuter eller till griljeringen fått fin gyllene färg
Egentligen är det bara griljeringen som varierar beroende på vilken säsong vi är i. Julskinka är ju egentligen en vanlig kokt skinka men som kallas julskinka just under december
Rör under tiden ihop ingredienserna till griljeringen. Är skinkan väldigt torr kan du pensla på lite mer flytande margarin eller smör innan du penslar på griljeringen som på en "vanlig" skinka
Kalkonskinkan var otroligt saftig och smakrik och den klassiska griljeringen passade perfekt till. Det är Klassiskt griljerad julskinka av kalkon, Kycklingbullar med smak av jul, Lätt kycklingpaté, Kycklingprinskorv, Julkryddade kycklingben, Mormor Marias hembakta tunnbröd, Hemgjord rödbetssallad, Hemgjort äppelmos, Rödkålssallad gjord med Crock-Pot och kokt Ope-potatis