3. Salladen: Skär sallad, tomat och gurka i bitar. Skiva rödlöken. Lägg i en salladsskål. Tillsätt oliver och smula ner fetaosten. Blanda ihop dressingen och häll över.
4. Biffarna: Blanda färsen med salt, peppar, spiskummin, ägg, creme fraiche och vitlök.
5. Hetta upp oljan och forma lammfärsen till små biffar. Stek cirka 5 minuter per sida.
Till biffarna gjorde jag tzatziki, en grekisk salladmed tomat, oliver, fetaost, gurka och rödlök. Biffarna har jag smaksatt med vitlök, citron och oregano
Jag gillar medelhavsmat så det blev grekiskabiffarmedtzatzikioch klyftpotatis. Forma till biffaroch stek i olja, några minuter på varje sida ni får se när det är klart
Blanda den grekiska yoghurten med riven vitlök och gurka. Servera med grekisk salladoch tsatsiki. Stöt kumminen i en mortel, finhackad oregano och vitlök och lägg ner i äggblandningen med salt och peppar
Nu till kvällens middag, grekiskabiffar, som jag fick proffshjälp med av Vincent. Biffarna blev i lite varierande storlekar, men det gör ju inget, huvudsaken att barnen får vara med om de vill
En fräsch sallad emellanåt är inte helt fel och även här har vi Afrika som inspiration med den fantastiska chermoulan som piffar upp till helt andra smaker än vad vi är vana vid
Det vart Grekiskabiffarmed en god nerkokt tomatsås och stekta grönsaker. Blanda sedan ihop alla ingredienser i en bunke och forma sedan biffar av smeten som du sedan steker i stek eller grillpanna
Idag bjuder jag på härligt saftiga biffarmedgrekiska smaker. Jo, fetaostbiffar som badar i en härlig tomat- och paprikasås och serveras tillsammans med ugnsrostade grönsaker
en snabb och god salladmed dessa magiska mirakel nudlar. Krydda med örtsalt. med kokosfett, stek lök och sparris på hög värme i ca 1 minut, lägg i den tunt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.