Forma till lagom stora biffar, tryck en grop med tummen och lägg dit en bit fetaost baka sedan in den i biffen och stek i stekpanna så de får fin färg på bägge sidorna
Fina hacka löken och blanda ihop med köttfärs, ägg, senap, basilika och smula ner fetaosten. Nu till kvällens middag, grekiskabiffar, som jag fick proffshjälp med av Vincent
Tillsätt fond, riven lök, ägg, färs, salt, peppar och arbeta ihop till en smidig smet. Forma färsen till 12 biffar, och platta till dem något med stekspaden genom att hacka ett rutmönster. Stek biffarna i olja, ca 3 minuter per sida. 1 st ägg
De två äggen både binder ihop smeten och äggvitan gör att de reser sig och får fin, rund form. Biffarna har jag smaksatt med vitlök, citron och oregano
Blanda sen alla ingredienser till biffarna. Värm en stekpanna och stek biffarna i oljan. När biffarna fått fin yta lyft över dom i en ugnssäker form, häll vatten i stekpannan och vispa upp skyn från botten
Det vart Grekiskabiffar med en god nerkokt tomatsås och stekta grönsaker. Blanda sedan ihop alla ingredienser i en bunke och forma sedan biffar av smeten som du sedan steker i stek eller grillpanna
Tillsätt sedan riven lök, ägg och färs. Idag bjuder jag på härligt saftiga biffar med grekiska smaker. Jo, fetaostbiffar som badar i en härlig tomat- och paprikasås och serveras tillsammans med ugnsrostade grönsaker
till köttbullarna så de blir lite som biffar och lägg på en bricka. InläggetGrekiska köttbullar med syrlig klyftpotatis dök först upp på ZEINAS KITCHEN