Gravad fisk recept

21 Spara
Gravad lax och gravlaxsås

Gravad lax och gravlaxsås

Filéa laxen och plocka bort alla små ben. Blanda salt, socker och peppar. Strö lite saltblandning och dill i botten på en form
0 Spara
Enbärsgravad fisk

Enbärsgravad fisk

Enbär sätter fin smak på gravad fisk, extra gott tycker jag att det är till gravad vit fisk, som till exempel sik eller gös
0 Spara
Lätt sätt att få i sig fet fisk!

Lätt sätt att få i sig fet fisk!

Annars kan du servera några skivor rökt eller gravad lax till din äggröra, om du gillar det. Ibland är det svårt att få till att äta fet fisk till huvudmålen minst tre gånger på en vecka, som man ”bör” göra för att få i sig tillräckligt
60 Spara
Laxpaj

Laxpaj

Laxpaj (ca 4 portioner). Laxpaj (ca 4 portioner). Du behöver. Pajdeg. 3 dl vetemjöl. 150 margarin. 2 msk kallt vatten
18 Spara
Laxtartar

Laxtartar

Tärna laxen i riktigt små bitar. Skala och finhacka rödlöken. Finhacka gräslöken. Blanda lax, rödlök och gräslök
8 Spara
Ceviche på lax

Ceviche på lax

LaxcevicheAtt tillaga fisk med hjälp av syra från exempelvis lime har blivit mer och mer populärt. Laxceviche4 pers300 gram färsk lax2 stjälkar vårlök1 vitlöksklyfta 1 lime1 citron 1 avokado1/2 dl hackad koriander2 tomater1 tsk sambal oelek (kan uteslutas)Gör så här
7 Spara
Sashimi

Sashimi

Skär 3–5 mm tunna skivor av laxen och placera ut skivorna på ett stort fat. Blanda samman soja och wasabi och slå detta över den tunt skivade laxen
4 Spara
Julgravad lax

Julgravad lax

Detta recept har jag tagit från den finfina sajten Svensk fisk. I år har jag gjort gravad lax. Jag brukar mest fira med morsan och hon är inte så förtjust i gravad lax, men i år blir styrkan lite förstärkt så jag tyckte att det kunde vara lite trevligt att göra gravad lax
2 Spara
Sotad lax

Sotad lax

Sotad lax är en perfekt förrätt till middagsbjudningen som kan varieras både i smaksättning och med olika tillbehör
2 Spara
Lax igen

Lax igen

jag gillar lax. Bästa säsong för lax är sommar och höst. Köp färsk lax då och frys in. Här är en ny laxmiddag, tillagad efter den välkända principen ”man tager vad man haver”
1 Spara
Julsill

Julsill

Gravade färska filéer (frysta). Löksillen - Smakade gott av lök och med en ton av kryddpeppar i bakgrunden, men tyvärr även fisk
1 Spara
Middagsklart!

Middagsklart!

Vi frossade i gravad och rökt lax och olika sorters sill. Jag säger hela tiden att jag ska laga mer fisk här hemma, men det blir ju som bekant inte alltid som man tänkt sig
Sökförslag och sidor