Till förrätt kan man gärna göra något med fisk eller skaldjur som också är nordiskt och är i säsong under vintern, exempelvis gravade laxrullader med örtcréme (recept kommer så småningom), halstrade pilgrimsmusslor eller en räkcocktail
Detta recept har jag tagit från den finfina sajten Svensk fisk. I år har jag gjort gravad lax. Jag brukar mest fira med morsan och hon är inte så förtjust i gravad lax, men i år blir styrkan lite förstärkt så jag tyckte att det kunde vara lite trevligt att göra gravad lax
Personligen tycker jag laxen gör sig bäst i en lite råare form som när den är gravad, eller marinerad i något, fast självklart är den även utsökt som stekt, grillad eller ugnsbakad med
Gravad lax. Fisk och skaldjur, LCHF, Sallad och grönt Creme fraich. Nymalen svartpeppar. Gott och somrigt. Passar bra som förrätt, mellamål eller lunch
Vad sägs t ex om "auberginrullar med fetaost och mynta", "enrisrökt gravad rödingfilé med gräslökshollandaise" eller "quesadillas med krabba, chili och koriander"