Servera laxen i mindre portionsbitar så är saken biff. En rätt som jag minns att jag fick serverad när jag fortfarande trodde att jag skulle bli något, var en lättstekt gravad lax med stuvad potatis
En bit gravad lax eller en klick tapenade hade också suttit fint. Vid det här laget borde du ha en smet som du lätt kan forma till små biffar, stora som ishockeypuckar
Confiterade betor med frasig ostronskivling, ättiksmajonnäs, persiljeolja och machesallat, Landgång med gravade sommargrönsaker, krämigt ägg och ramslöksmajonnäs, Karamelisserade jordärtskockor med potatis- och getostpuré, cruditéer och ölsky
Hemmagravad givetvis, och med två olika såser. Älgfärsbiffar med svamp och pepparrotslingon. Gravad lax med rödbetskant serveras med hovmästarsås och pepparrotssås
Forma till två-fyra runda ‘biffar’ och placera på tallrikar. Jag gillar att planera. Och att förbereda. Det har tagit mig ett tag att lära mig att förbereda så mycket som möjligt när det gäller middagar, så att jag får mer tid för gästerna
Huvudrätten blev både Svensk biff och Svensk oxbringa. Till huvudrätt fick vi både Svensk biff som serverades med rostad potatis, grönsaker och rödvinssås samt Svensk kokt oxbringa med rotfrukter, potatis och en helt fantastisk gräddsås